Veelgestelde vragen

Heb jij interesse om je kandidaat te stellen als enquêteur, maar zit je nog met vragen? Kijk even op deze pagina. Wie weet vind je hier alvast het antwoord.  

Niet gevonden? Contacteer projectmedewerker Riet De Haes via kwaliteitsbevraging@vlaamse-ouderenraad.be of 0472 13 72 26.

Voor je langsgaat in het woonzorgcentrum volg je eerst een opleidingsdag. Hier krijg je alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan. En ook na de opleidingsdag sta je er niet alleen voor. Projectmedewerker Riet De Haes is het vaste aanspreekpunt voor al je vragen en helpt je graag verder bij problemen of onduidelijkheden.

Je volgt één opleidingsdag in je eigen regio en nadien neem je op je eigen tempo een tiental enquêtes af. Dat doe je in maximum acht weken. Je kan er zelf voor kiezen hoe je deze verspreidt doorheen de tijd. De meeste enquêteurs hebben gemiddeld vier dagen nodig om een tiental enquêtes af te nemen. Het afnemen van de enquêtes gebeurt overdag. In overleg met het woonzorgcentrum kan dit ook in het weekend.

Ja. Zowel voor de opleidingsdag als voor de dagen dat je enquêtes afneemt, krijg je een onkostenvergoeding.

Ja. Voor elke dag waarop je je inzet als vrijwilliger voor de kwaliteitsbevraging, ben je verzekerd.

Nee. Ervaring met ouderen of in een woonzorgcentrum is helemaal niet nodig. Leg je gemakkelijk contact met ouderen, zoek je zinvol vrijwilligerswerk en zie je het wel zitten om enquêtes af te nemen? Dan ben jij de persoon die we zoeken.

Ja. Basisvaardigheden, zoals naar een website surfen, een account aanmaken en een vragenlijst online invullen zijn nodig voor dit vrijwilligerswerk. Je hoeft niet over een draagbare laptop of tablet te beschikken. Je kan er ook voor kiezen om de enquêtes eerst op papier af te nemen, en achteraf thuis op de computer in te geven.

Nee. Om deze bevraging zo neutraal en betrouwbaar mogelijk te doen, is het belangrijk dat je geen banden hebt met het woonzorgcentrum waar je zal bevragen. Heb je familie in een woonzorgcentrum in de buurt, of ben je er actief (geweest) als medewerker of vrijwilliger? Dan kiezen wij een ander woonzorgcentrum voor jou.

Wanneer je op pad gaat, hangt af van de regio waarin je woont. Wanneer je je inschrijft, kan je zien waar en wanneer de opleidingsdagen voor jouw regio doorgaan. De periode van bevragen volgt aansluitend op de opleidingsdag.

Op de pagina ‘Regio’s’ vind je alle informatie terug.


Geïnteresseerd?

Wil je graag aan de slag als vrijwilliger?